MKVOD-MKIPTV-MKTUBE

Orjinalini görmek için tıklayınız: Samsung TV açılışta HDMI kaynağını değiştirme.
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
samsung-smart-tv.jpg

Samsung Smart Tv

Samsung 46UE8000 TV kullanıyorum.  Her açılışında analog kanallar geldiği için Tivibu’ ya geçmek için her seferinde kumandadan HDMI tuşuna basıp kaynağını değiştirmeyi gerektirmesi çok sıktı, aradım taradım, yöntemini buldum. Tivibu ile açılması için açılış varsayılanını HDMI kaynağına geçirmemiz mümkün.


   1. Televizyonda analog tv kaynağı açıkken hızlı bir şekilde  Mute+1+1+9+Enter[←|] tuş kombinasyonunu sırasıyla girin. Servis menüsü karşınıza gelecek.
    2. Menüden “Power On” seçeneğine girin, “Power On Source” kısmından  istediğiniz “HDMI” kaynağınızı seçin. Aynı menüden açılışta gelen ses ayarını da ayarlayabilirsiniz. Ayarladıktan sonra kapatma tuşuyla televizyonunuzu kapatın.
    3. Televizyonunuzu “Info+Menu+Mute+Power” tuş kombinasyonu ile açın. İşlem yapmadan tekrar kapatın.
   4.  TV’yi tekrar açtığınızda artık seçtiğiniz HDMI kaynağı ile açılacak.

 

Aynı zamanda yurt dışından gelen Samsung tv lerde Menüde Kanal ve ağ kısmı aktif olmaması gibi sorunları gördüm aynı sorunu bende yaşadığım için ufak bir araştırmanın sonucunu sizler ile paylaşmak istiyorum. Samsung destek hattı yetkisiz erişimden dolayı bu basit olay için yetkili servise yönlendiriyorlar. Tabi  ücret mukabilinde.

Tv kapalıyken kumandadan sırasıyla İNFO MENU MUTE VE POWER tuşlarına bas daha sonra servis menü ayarları gelecek Burada option hanesini seç ve Tuner hanesini auto olarak seç return tuşuyla geri gel Control hanesini seç ve burada Hospitality hanesini off konumuna getir ve return tuşuna 2 defa basarak ana servis menusüne dön ve kumandanın power tuşuna basarak TV’yi kapat ve aç kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir.


Not: özellikle servis menusunde başka bir şey değiştirmeyin , tv nizde kendinizin düzeltemeyeceği sorunlara yol açabilirsiniz. TV niz açılmayabilir veya çalışmayabilir.